Gewoon Kraamzorg is aangesloten bij de coöperatie kraamzorggroep waardoor wij door alle verzekeraars worden vergoed!

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering, wel is er een wettelijke eigen bijdrage vastgesteld van € 4,70 per uur voor 2022.

 

Als je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat de eigen bijdrage gedeeltelijk of volledig vergoed zal worden.

Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekering.

 

Kosten bevallen in het ziekenhuis

Ga je bevallen in het ziekenhuis? 

Bij een een medische indicatie (noodzakelijk of op advies van de gynaecoloog) worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. 

Bij een poliklinische bevalling (uit vrije keuze bevallen in een ziekenhuis) zitten hier kosten aan verbonden voor het gebruik van de verloskamer. Deze kosten zullen rond de € 450,- liggen in 2022. Bij een aanvullende verzekering kunnen deze kosten (gedeeltelijk) gedekt zijn. Controleer dit dus altijd goed voordat je deze keuze maakt.

Kosten Bevallen in Geboortecentrum

Ook bij het gebruik  van een verloskamer in een geboortecentrum zitten kosten verbonden die voor eigen rekening zijn. Deze kosten zullen rond de € 450,- liggen in 2022.

Bij een aantal zorgverzekeraars ontvang je altijd zelf een factuur voor de eigen bijdrage. (Aevitae, ASR, De Amersfoortse, Ditzo, DSW, In Twente, Stad holland, Zorg en zekerheid) Dit is de eis van de zorgverzekeraar en zal bij elk kraambureau volgens deze regels werken. 

 

Deze kun je zelf, na betaling via jouw persoonlijk dossier, inleveren bij de verzekeraar als je aanvullend verzekerd bent zodat jij het betaalde bedrag terug zal krijgen.