Algemeen

 •  Zeep/Handenalcohol

Het is prettig om regelmatig je handen te wassen als je in aanraking komt met een pasgeboren baby. Denk aan bezoek, maar ook aan de kraamverzorgende die voor en na elke handeling haar handen zal moeten wassen of ontsmetten. De handalcohol of gel is fijn als je tussendoor even snel schone handen wil hebben. Wil je een uitgebreide reiniging dan kies je voor de zeep en handenwassen.

Ons aanbod:

-Biologische Handzeep

-Petit & Jolie Handzeep

 

In het kraampakket zijn alle spullen aanwezig die je nodig zal hebben voor en tijdens je bevalling maar ook in je kraamweek. Bij aanvullende verzekeringen krijg je vaak een kraampakket van je verzekeraar, maar deze zijn ook los te bestellen via internet. Natuurlijk kan je ook je eigen kraampakket samenstellen door de spullen los te kopen. Bekijk ook eens de natuurlijke kraampakketten die te koop zijn en beslis dan wat bij je past!

Onze pakketten!

 

 • Autostoeltje 0-9 maanden

Misschien heb je het voornemen om thuis te bevallen, maar door een complicatie kan het altijd zijn dat je kindje in het ziekenhuis geboren wordt. Om je baby veilig naar huis te vervoeren is het altijd nodig om een autostoeltje in je auto te hebben. Ook als je met een taxi naar huis gaat is een autostoeltje verplicht.

 

 • Draagdoek (geweven) optioneel

Draagdoeken zijn er in alle soorten en maten, maar om voldoende ondersteuning voor zowel jouw lijf als voor de baby te hebben is een geweven doek de beste optie. Verdiep je in de doeken voordat je er 1 aanschaft of boek een afspraak bij een draagconsulente.

 

 • Kinderwagen met regenhoes

Kinderwagens zijn er in alle soorten en maten. Kies er 1 die bij jullie activiteiten past. Met regelmaat gaan wij de laatste dag van de zorg een klein rondje met moeder en kind lopen. Dan is een kinderwagen ideaal om al in bezit te hebben.

 

 • Luiertas

Neem een tas speciaal voor je babyspullen. Ideaal voor ieder uitstapje.

 • Babyfoon

Fijn om je kindje te kunnen horen als jij even gaat douchen of als je besluit beneden te gaan eten.  

In het Kamertje

 • Co-sleeper/wiegje naast bed met matras

Wij raden aan je baby de eerste periode in jouw nabijheid te laten slapen om zo voedingssignalen snel op te merken. Een co-sleeper kan aan het bed bevestigd worden en kan aan 1 kant open zodat je de baby makkelijk kan pakken. Een wiegje naast je bed is natuurlijk ook helemaal prima! Misschien heeft iemand in je familie of vriendengroep nog een wiegje te leen!

 

 • Zoutlamp

Een zoutlamp is ideaal om de lucht te reinigen en zacht en natuurlijk licht te geven in de kamer. Gebruik deze lamp ook tijdens je baring! Wij hebben de lampen in 2 varianten!

-Onze Zoutlampen

 

 • 2-3 Lakentjes voor bedje

Kies altijd voor katoenen lakentjes zodat de huid kan ademen en overtollige warmte weg kan.

 

 • 2-3 Hoeslaken matras

Kies hiervoor ook een katoenen stof.

 

 • 2 molton doeken

Molton kan je matras beschermen tegen urine en ontlasting. Een molton luier houdt je baby lekker warm net na de geboorte!

- Onze molton keuze

 

 • Goed dekentje (het liefst2), geen fleecedekentje, liefst wol of natuurlijk materiaal als katoen.

Een wollen dekentje ademt van nature, maar is warm tegelijkertijd. Wol heeft de kwaliteit om vocht op te nemen en dit aan de andere kant los te laten waardoor de baby de juiste temperatuur zal houden.

-Ons aanbod dekentjes

 

 • 2 digitale thermometers

1 voor jou en 1 voor de baby!

 

 • 2 metalen kruiken

Een must have!! Als wij thuis een kindje niet op temperatuur kunnen krijgen moeten we terug naar het ziekenhuis en dat zou zonde zijn! Vaak hebben vrienden of familie deze kruiken nog liggen, gezien je ze niet lang gebruikt. Als je de kruiken leent check dan altijd even of deze niet lekken! Als de kruik wel lekt dan moet je waarschijnlijk het rubbertje in de dop vervangen. Deze zijn los te koop en zo bespaar je weer geld.

 

 • 2 kruikenzakken

Omdat kruiken erg heet zijn is het noodzakelijk een kruikenzak te gebruiken als de kruiken bij de baby in bed gaan.

 

 • 5-8 spuugdoekjes

Bij borst en kunstvoeding zijn spuugdoekjes echt handig!

 

 • Aankleedkussen

Op je commode is het altijd fijn om een aankleedkussen te hebben zodat je baby comfortabel kan liggen tijden het verzorgen. Ook is bij het aankleedkussen rekening gehouden met de veiligheid omdat de randen van het kussen hoger zijn als het middelste gedeelte. Zo zal je baby niet snel van het kussen af rollen. Laat je baby ondanks het aankleedkussen nooit alleen op de commode.

 

 • 2-3 aankleedkussen hoezen

Als een baby uitgekleed is zal de eerste reactie plassen zijn. Het is dus fijn om extra hoezen te hebben zodat je dit direct weer kan verschonen.

Verzorging & Bad

 • Badje met standaard

Je baby gaat ongetwijfeld in bad in de kraamweek zodat we kunnen oefenen hoe je dit zou doen als wij er niet waren. Een bad standaard is noodzakelijk om op de juiste hoogte te staan met een rechte rug. Ook voor de kraamverzorgende is dit verplicht volgens de arbo wet.

 

 • 12-20 hydrofiel luiers 70x70

Iedereen die al een kindje heeft weet dat je deze doeken echt OVERAL voor gebruikt. We drogen hier je baby mee af, je zal dit bij de borstvoeding gebruiken voor het lekken, als hoofdluier in het wiegje, maar bijvoorbeeld ook als je de baby even naast je neer legt als schone ondergrond.

Gebruik een biologische hydrofiel als hoofdluier zodat hier geen bleekmiddel in is gebruikt

-Onze biologische hydrofielluiers

 

 • 2 XL hydrofiel luiers

Heerlijk om je baby even in te wikkelen als hij uit het badje komt, maar ook als wikkeldoek als je baby onrustig is

 

 • 2-5 hydrofiele washandjes

Fijn voor het opfrissen of wassen tijdens het badje. Hydrofiel is een zachte stof die geen irritatie veroorzaakt op de tere babyhuid.

 

 • Badolie of bad en massageolie voor droge huid

Je baby heeft 9 maanden in water doorgebracht waardoor zijn huid na geboorte wat zal uitdrogen. Door badolie van een goed merk te gebruiken of arachideolie (pindaolie) tijdens het badje zal de huid van de baby gevet en soepel blijven. Hou bij arachideolie wel rekening met eventuele pinda allergieën in de familie!

-Ons aanbod

 

 • Shampoo

Als je baby haar heeft bij geboorte dan zal er vaak opgedroogd bloed in het haar blijven zitten. Ook al gaat de baby nog niet in bad, dan zal de kraamverzorgende de haartjes wel wassen (minimaal 24 na geboorte) zodat dit niet aan de hoofdhuid zal trekken. Shampoo is de meest makkelijke en comfortabele manier om dit te verwijderen in combinatie met een kammetje of borsteltje.

-Ons aanbod

 

 • Zeepvrije wasgel

Om urine en ontlasting te verwijderen tijdens het badje is een zeepvrije wasgel het makkelijkst. Zeep droogt de huid uit dus kijk altijd goed naar de ingrediënten die in de wasgel zitten.

 

 • Borsteltje en eventueel kammetje voor baby

Om berg te voorkomen is bloedomloop stimulatie van groot belang. Wij gebruiken het borsteltje elke dag om de bloedomloop op het hoofdje te stimuleren. Het kammetje is ideaal als de haartjes gewassen worden en eventueel de resten opgedroogd bloed te verwijderen. Wij raden een borsteltje van geitenhaar aan, omdat deze extra zacht is en dus minder prikkels geeft. Hiermee stimuleer je de huid optimaal voor doorbloeding!

-Ons aanbod

 

 • Goedkope kartonnen vijltjes.

Niet de ijzeren vijltjes, maar gewoon de kartonnen je bij de drogisterij koopt en wij als volwassenen ook kunnen gebruiken. Dit is het meest ideale en minst schadelijke om de lange nageltjes van uw baby kort te maken. Nageltjes van een baby mogen de eerste 6 weken nog niet geknipt worden.

 

 • 2 pakken luiers maat 1

Luiers zijn handig om iets op voorraad te hebben. Als u een klein kindje verwacht is het makkelijk om maat 0 te kopen.

Wil je wasbare luiers gaan gebruiken? Dan is het noodzakelijk om voor de eerste dagen toch wegwerp luiers te kopen, omdat wij de kleine plasjes in de eerste dagen makkelijker missen in wasbare luiers. 1 tot 2 pakken is dan zeker voldoende.

- Onze ecologische keuze

 

 • 2 pakken billendoekjes of watten met water

Als je geen doekjes wil gebruiken dan is watten met water het beste alternatief, maar er zijn veel verschillende doekjes te verkrijgen van biologische merken die erg goed zijn! Ideaal voor de eerste plakkerige ontlasting: Koop 1 pak oliedoekjes! Zo hoef je niet hard te poetsen om de eerste plakkerige ontlasting van de billen te krijgen.

 

 • Vitamine K & D.

Verdiep je in welk merk je koopt. Er is veel variatie qua de ingrediënten. Alle kinderen in Nederland krijgen het advies om  vitamine K & D te geven bij borstvoeding en allen vitamine D bij kunstvoeding vanaf 8 dagen na de geboorte. Je kraamverzorgende zal je hierover alles vertellen in de kraamweek.

-Onze keuze Vitamine K&D

-Onze keuze vitamine D

Kleding

Ons aanbod in kleding 

 • 2 mutsjes (het liefst minimaal 1 strikmutsje van wol & zijde mix)

Je baby verliest de meeste warmte via het hoofdje daarom is het noodzakelijk om mutsjes in huis te hebben. Een strikmutsje is ideaal voor ieder nieuw kindje. De combinatie van wol en zijde houden je kindje warm en droog op het hoofdje zoals eerder beschreven. Bij het strikmutsje worden oortjes bedekt waardoor geluiden(prikkels) zachter binnen komen en je baby minder energie kwijt is aan prikkels verwerken. Zijn energie kan dan gericht worden op groeien. Let bij de aankoop van een strikmutsje op de combi van wol en zijde en dat de linten lang genoeg zijn om veilig op de buik te knopen.

-Onze keuze strikmutsjes

 

 • 6 rompers maat 50-56 (minimaal 2 met lange mouwen)

Aan te raden is om 2 echt wollen rompers(en evt. wollen legging) aan te schaffen in koude maanden of als je verwacht dat je baby klein zal zijn. Deze zullen helpen je kindje warmer te houden, zeker gedurende de nachten.

 

 • 6 outfits met lange mouwen

Warmte is essentieel voor een kindje daarom raden wij altijd lange mouwen aan. Als het erg warm is ligt je kindje vaak alleen in een rompertje. Kies bij voorkeur minimaal 1 pakje van wol, omdat wol de eigenschap heeft om een kindje te verwarmen als hij te koud is en te koelen als het warm is.

 

 • 6 paar kleine sokjes/slofjes

Voeten warm houden is belangrijk. Kijk ook eventueel naar wollen sokjes of slofjes

 

 • 2 paar krabwantjes / Handschoentjes van katoen

Baby’s worden vaak met lange nagels geboren en hebben een grijpreflex waardoor zij zichzelf vaan in het gezicht krabben. Krabwantjes is ideaal tot we de nagels kunnen vijlen.

 

 • 1 jasje 50-56

Voor de eerste rit naar huis of de eerste wandeling buiten essentieel.

Voor Moeder

 • Biologische Kamille (thee)

Na je bevalling kan plassen wat gevoelig zijn door zwelling, schaafwondjes of hechtingen. Kamille thee is kalmerend en helpt de pijn verzachten. Koop altijd losse biologische kamillebloemen voor het beste effect.

-Onze Kamille

 

 • Zoogkompressen ( ook bij kunstvoeding)

Ook als je geen borstvoeding geeft kunnen je borsten lekken.

Wil je wasbaar of wegwerp? en van welk materiaal? Wij hebben beide...kijk vooral wat bij je past.

-Onze zoogkompressen

 

 • Koelpads voor na de bevalling.

Na je bevalling is je vagina gezwollen en dan wil je dit koelen. Wij hebben koelelementen die je kunt hergebruiken en ook ideaal zijn tijdens jouw dagen van stuwing! Je kan ook kiezen om appelstroop en boterham zakjes in huis te halen als je denkt deze niet meer te gebruiken. (als je borstvoeding gaat geven is dit wel extra handig om in huis te hebben!)

Ook handig om in huis te hebben is onze perineumspray!

-Ons aanbod

Bij Borstvoeding

 • Zoogkompressen (evt. wasbare)

Om natte kleding te voorkomen!

 

 • Heilwol

In de eerste dagen kunnen je tepels bij het aanleggen wat gevoelig zijn. Heilwol helpt je tepels gevet te houden waardoor ze soepel blijven en laat lucht door zodat de tepel beter kan herstellen.

 

 • VoedingsBH voedingstop

Zodat je niet heel je kleding bij elke voeding uit hoeft te trekken.

 

 • Sporttop/SportBH

Perfect voor ondersteuning tijdens de stuwingsdagen.

 

 • Koop nog geen Kolf!

 

 • Koop nog geen kunstvoeding! Wil je deze perse in huis hebben kijk dan goed naar welk merk je koopt en vooral van welk dier je melk koopt. Wij geven de voorkeur aan bijvoeden met moedermelk, maar mocht kunstvoeding noodzakelijk zijn heeft onze voorkeur om de baby bij te voeden met geitenmelk. De structuren van geitenmelk lijkt veel meer om de structuur van moedermelk waardoor de baby een natuurlijker gedrag zal vertonen. Natuurlijk staat het u volledig vrij om hier een andere keuze in te maken, wij zullen hier achter staan.

Kunstvoeding

 • 2 flesjes

Verdiep je altijd goed in welke fles je koopt. Er zijn namelijk nogal wat verschillende merken en vormen van flessen op de markt. Let ook altijd op de grote van de speen.

 

 • 1 pak kunstvoeding

Verdiep je goed in welke voeding jij je kindje wilt geven. Er is een flinke variatie aan ingrediënten in de kunstvoeding. Ga niet direct aan de haal met wat voor de hand ligt, maar kijk eens naar ervaringen van andere mensen en samenstellingen van de verschillende voedingen. Verdiep je ook bijvoorbeeld eens in kunstvoeding op basis van geitenmelk!

 

 • sterilisator

Om je flessen goed schoon te houden is het aan te raden om je flessen met regelmaat te steriliseren. Als je een magnetron in huis hebt is een sterilisator de makkelijkste manier om dit te doen.

 

 • Flessenborstel

Na elke voeding reinig je de flessen met water en zeep. Om goed in zowel de speen als de onderkant van de fles te komen is het aan te raden een flessenborstel aan te schaffen.

 

 • Fopspeen

Kindjes die de fles krijgen hebben over het algemeen wat meer zuigbehoefte. Daarom is het aan te raden een speen 0-6 maanden aan te schaffen mocht dit nodig zijn de eerste dagen.