Monika

Monika is te herkennen aan haar vurig rode haar die perfect bij haar karakter aansluit! Zij gooit namelijk alles in de strijd om de doelen van haar gezin te bereiken!

Zij is geboren en getogen in Katowice Polen een stad vlakbij de bergen waar mensen te vergelijken zijn met Rotterdammers: Niet kletsen(laten we het netjes houden), maar poetsen.

In Polen studeerde zij af aan de universiteit van milieu en levenswetenschappen. Bij deze studie leer je alles over de genetica, voortplanting, voeding, behandeling en gezondheid van de dieren. In deze studie werkte zij o.a. met wilde dieren waarin zij de prachtige dieren kon aanschouwen in hun natuurlijke gedrag. Zij maakt vaak de link tussen het natuurlijke gedrag van dieren en mensen waardoor zij een andere blik heeft in bijvoorbeeld de bevalling:

Monika: Niets is zo mooi als een wild dier te zien die zijn kind op de wereld zet op eigen kracht! Tenminste dat was mijn mening tot in ik aanraking kwam met dit beroep. Een vrouw die haar kind op de wereld zet is mijn favoriet aanschouwing. Wat ben ik trots en dankbaar dat ik van dit proces onderdeel mag uitmaken!

Monika is getrouwd met een nuchtere Hollander waarmee zij 2 zoons heeft gekregen.

Toen zij zelf van haar eerste kind beviel zag zij op tegen de kraamweek. Monika: Een vreemde een week lang in je huis die jou komt vertellen wat je met je kind moet doen leek me nu niet het meest ideale, maar mijn gedachte sloeg volledig de andere kant op nadat ik een aantal dagen zorg had ervaren. Ik kon echt even bijkomen van mijn zwangerschap en bevalling doordat mijn kraamverzorgende aanwezig was!