In ons kleinschalige en persoonlijk team schieten wij elkaar te hulp bij complicaties. De collega met deze specialisatie zal dan soms ook een bezoekje brengen tijdens de kraamweek mocht dit gewenst zijn.

Zo zijn wij met een (borst) voedingsdeskundige, praktijkopleider, post partum Doula's en vele jaren (klinische) kraamzorg ervaring in ons team, maar ook ruime ervaring in prematuren en meerlingen is aanwezig!

 

Wij zijn fan van de Natuurlijke aanpak, maar zitten tussen reguliere en natuurlijke kraamzorg in. Hiervoor is nog geen woord bedacht, maar gezien wij dit heel Gewoon vinden, noemen wij het Gewoon Kraamzorg

 

Voorbeelden van onze natuurlijke aanpak in de kraamzorg zijn: Spoelen met Kamille, Strikmutsjes van wol en zijde, gebruik van heilwolle en wolvet en massagetechnieken om bijvoorbeeld darmkrampjes te verminderen.

 

Ons streven is altijd 1 kraamverzorgende per gezin. Over het algemeen lukt dit altijd, maar er zijn uitzondering bij ziekte, scholing en vakantieperiodes. Dit zal altijd persoonlijk met jullie besproken worden om zo tot de beste oplossing te komen bijvoorbeeld: bij scholing werkt jouw vaste kraamverzorgende die dag iets korter en haalt deze uurtjes in de rest van de week in. Ook kan je kiezen voor een volle dag en een wisseling. Deze keuze is geheel aan jullie en uitzonderlijk bij Gewoon Kraamzorg. 

 

Al onze kraamverzorgenden zijn KCKZ geregistreerd en volgen het hele jaar door allerlei scholingen die gegeven worden.

Hierbij benadrukken wij graag dat wij niet alleen verplichte scholingen volgen, maar veel scholingen te maken hebben met interesse en verdieping. Denk hierbij aan scholing over kruiden, massage technieken, geboortepatronen en traumaverwerking.  Omdat wij ons vak hebben gekozen uit passie, is extra kennis opdoen Gewoon een hobby!

 

Naast al deze scholingen zijn al onze medewerkers ook actief bezig met Selfcare en zelfontdekking door regelmatig deel te nemen aan cursussen als Mindfulness, Meditatie en Yoga

 

Foto's: Jessica_VI-Photography